tiistai 9. heinäkuuta 2013

München, 7. päivä

Maximilianeum eli Baijerin maapäivien talo.

Kävin eilen alkuillasta vielä kuvauskierroksella, sillä silloin tiettyihin kohteisiin tulisi valo kauniisti. Valitettavasti kiinalaiselle tornille ehdin vasta niin myöhään, että aurinko oli jo laskenut sen ympärillä olevan metsänreunan alapuolelle.

Rauhanenkeli.
Kiinalainen torni.

Tänään tuli tosiasiaksi se, mitä olin jo matkan alusta aavistellut, eli en ehdi kaikkia aikomiani kohteita kuvata. Tiesin, että kohteita on "liian paljon" jo ennen matkalle lähtöä. Täällä oli myös sateinen keli matkani alussa. Aion myös tehdä päiväretken vuokra-autolla Berchtesgadeniin, mutta sinne luvattiin vielä huonompaa säätä kuin Müncheniin, joten päätin jättää retken väliin. Turha ajaa 120 km suuntaansa, jos paikan päällä joutuu pitämään sadetta.

Kuvataiteen akatemian laajennusosan aula.
Pinakothek der Moderne.
HighLight Towers.
Tällä on monta nimeä: M. Pire Tower, OSRAM Lighthouse, Skyline Tower München.
Löwenbräukellerin juhlasali.

Löwenbräukellerissä oli oven edessä työmiehiä. Kuljin heidän ohitsensa, ja antoivat vielä tilaa. Sisällä oli menossa remontti. Kurkistelin kuitenkin sinne tänne, jolloin yksi työmiehistä kysyi, jotta voisiko hän olla avuksi - etsinkö ehkäpä olutpihaa? Sanoin olevani turisti, ja kysyin, mitä yläkerrassa oli. Vastasi,että juhlasali. - Saanko mennä kuvaamaan se? - Kyllä, jos olet hiljaa :)

Oluttupavallankumouksessa Hitler soitti Röhmille, jonka jälkeen tämä lähti Löwenbräukelleristä SA-miestensä kera sotaministeriöön, ja otti sen haltuunsa.

Uusi raatihuone.

Tornien näköalatasanteilla on pakko käydä! Frauenkirchen torni oli remontissa (98 m) kuten myös Sankt Paul -kirkon (97 m, näköalatasanne 45 m). Onneksi Uuden raatihuoneen torni (85 m) ja Sankt Peter -kirkon torni (91 m tai 96 m lähteistä riippuen) olivat auki. Raatihuoneen tornin näköalatasanteelle pääsi hissikyydillä, mutta Pyhän Pietarin torniin oli itse kavuttava.

Sankt Peter eli Peterskiche.
Marienplatz Uuden raatihuoneen tornista.
Augustinerkellerin olutpiha.

Söin vasta klo 16 jälkeen, ja nälkä olikin jo suuri. Viisi Scheweinwurstia - nakin kokoisia - Sauerkrautin kera helpottivat oloa kummasti!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.