sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Wien, 2. päivä

Alkuun vähän kuvia eilisillalta.

Mainitsin eilisessä blogissani raatihuoneen edessä olleesta ulkoilmaelokuvatapahtumasta. Luulin sen olevan vain tämän viikonlopun mittainen, mutta kyseessä onkin koko heinäkuun kestävä elokuvafestivaali. Tämä selvisi minulle illalla matkallani takaisin hotellille, kun jäin tapahtumapaikalle pitämään sadetta.

Elokuvat esitetään iltaisin pimeyden laskeudutta, ja eilen valkokankaalla pyöri minulle tuntematon ooppera Andrea Chénier. Kiitos sateen katsomossa olisi ollut vara valita paras paikka.

Tänään hyödynsin festivaaleja syömällä yhden kojun antimia. Painikkeena paikallista punaviiniä, totta kai.

Illalla ennen sadetta tein kuvauskävelyn. Kuvasin mm. Oikeuspalatsin.

Kahdesta samannäköisestä museopalatsista edustajana toimikoon Luonnonhistoriallinen museo.

Hofburgin palatsikompleksin vieressä oli huikeita aplodeja saanut katusoittaja.

Tämän päivän aloitin läheisestä Votivkirchestä (mitä lieneekään suomeksi), jossa kävin jopa sisällä.

Kuvasin viimeisen eli kolmannen ilmatorjuntabunkkeriparin, Flakturm VII:n Augartenissa. Kuvassa G-torni.

Vanhassa ratikassa puupenkkeineen on tunnelmaa.

Modernimpaa paikallista arkkitehtuuria edustakoon Haas Haus vuodelta 1990. Toivottavasti ehdin tällä reissulla vielä kuvata sen myös sisältä, sillä tänään sunnuntaina rakennus oli suljettu.

Wienissä on myös 1979 valmistunut moskeija, jonka yhteydessä on islamilainen keskus. Moskeijan torni on 32 metriä korkea, ja kupolin halkaisija 20 metriä.

Moskeijalta ei ollut pitkä matka 1964 avatulle 252 metriä korkealla Donauturmille.

Koneen valmistama hissi vei 30 sekunnissa, nopeimmillaan 22 m/s, 165 metrin korkeuteen. Yläpuolella 170 metrissä olisi ollut ravintola, mutta siellä en käynyt. Sen sijaan menin alaspäin kahvilaan 160 metriin ja lopulta näköalatasanteelle 150 metriin.

Hissin katto oli läpinäkyvä - hauska idea!

Näkymät tornista eivät ole mitenkään erikoiset - ympärillä on laitakaupunkia, ja keskusta on niin kaukana, että käytännössä sen yksityiskohtia ei paljaalla silmillä erota.

Kuvassa etualalla pientaloalue, jonka läpi kuljin moskeijalta - pienenä melko keskellä pystysuunnassa, keskeltä vähän vasemmalle vaakasuunnassa - tornille.

Sen sijaan näkymä Vienna International Centeriin ja UNO-Cityyn oli loistava, ja juuri sen halusinkin kuvata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.