tiistai 17. heinäkuuta 2012

Bratislava, 1. päivä

Herätys julmaan aikaan, eli jo 5.35. Kone lähti ajoissa, 8.25, ja oli vartin etuajassa Wienissä. Bussipysäkillä sitten odottelin 40 minuuttia postibussin tuloa, mutta onneksi iPhonessani on Sudoku. Bussimatka Wienin lentokentältä Bratislavan bussiasemalle maksoi Slovakian postibussilla 8,70 euroa, jossa on muistaakseni euro lisämaksua matkalaukusta. Siksi "muistaakseni", kun en mitään lippua saatikka kuittia saanut.

Päästyäni noin kello yhdentoista maissa majoituspaikkaani hotelli Tatraan koin miellyttävän yllätyksen, sillä sainkin huoneen heti. Yhden hengen huone 5. kerroksessa, ja onneksi vielä takapihan puolella; etupuolella kun menee kohtalaisen vilkas katu.

Matkalaukku sekä olkalaukusta ylimääräiset tavarat huoneeseen, ja liikenteeseen. Sää ei ollut mikään erityisen hieno, sillä taivas oli pilvessä. Päivän mittaan tipahtelikin muutama vesipisara, mutta ei niitä vielä oikein sateeksi sanoisi. Iltaa kohti pilvet repesivät, ja varjolämpötila nousi mukavaan 23 asteeseen.

Käveleminen on tänään sujunut reippaasti - vaikka katujen erilaiset epätasaisuudet ovatkin saaneet kompastelemaan.

Ensimmäinen kohde oli Aupark-ostoskeskus, muutama vuosi sitten valmistunut, komia ja isohko.

Ensin tuplaespresso, ja sitten 3G-dataa varten O2:n prepaid-sim-kortti. Nörttihenkisille tiedoksi, että kauppakeskuksessa kokeillessani dataa siirtyi alaspäin nopeudella 3,93 megabittiä sekunnissa.

Bratislavan kuuluisin kirkko on Pyhän Martin katedraali, joka valmistui 1452 parin sadan vuoden rakennusurakan jälkeen. Kirkko toimi Unkarin kuninkaiden kruunajaiskirkkona 1563-1830 - Bratislavahan oli Unkarin kuningaskunnan pääkaupunki 1536-1783 - ja siellä on kruunattu 11 kuningasta ja 8 kuninkaallista puolisoa. Kirkon torni on 85 metriä korkea, ja sen huipulla on Tapanin kruunu.

Bratislavassa on paljon hauskoja patsaita, ja tunnetuin niistä lienee Cumil; viemärinaukosta hameiden alle kurkkiva työmies. Täällä(kin) on myös paljon japanilaisturisteja, jotka vuorotellen kuvaavat toisensa kaikkien kohteiden luona... Taustalla ihmiskopio patsaasta.

Kiipesin myös kuninkaanlinnaan - ainahan linnan tulee olla kunnon kukkulalla... - ja matkalla kuvasin yleisnäkymän keskustan suuntaan.

Paikallisilla näyttää olevan kovasti koiria - yhtään kissaa en täällä ole valitettavasti vielä nähnyt! - ja useimmiten ne temmeltävät irrallaan, mutta kiltisti.

Tällä reissulla kuvat käsittelen iPadissa Photogene-ohjelmalla, ja blogin kirjoitan iPadissa Blogger+ -ohjelmalla. Valitettavasti tämä aikaansaa rajoituksia blogin ulkoasun suhteen; kuvien ja tekstien paikat ovat kiinteämpiä kuin Blogspotissa luotaessa, ja iPadilla kuvanmuokkaus ei ole aivan parasta laatua.

2 kommenttia:

  1. Mites sun uusi kamera on pelannut reissun alkuun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tämä Olympus E-M5 on oiva peli. Tuntui hyvältä ja tutulta palata takaisin Olympuksiin Canon-kauden jälkeen; itseäni miellyttää enemmän Olyn käyttöliittymä. Nyt olen asetuksetkin saanut muokattua käytön myötä toimiviksi sekä minulle sopiviksi, ja hyvin sopii käteen.

      Ei tämä kuitenkaan täydellinen ole. Sähköisessä etsimessä on pari pientä miinusta: se näyttää kuvan liian valoisana, ja käyttö auronkolasien - ainakin polaroivien sellaisten - kanssa on hankalaa.

      Isompi miinus sitten kameran käynnistymisnopeudesta; hiiiiidaaaaas, pokkariluokkaa.

      Poista

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.