perjantai 20. heinäkuuta 2012

Bratislava, 4. päivä

Koska olin jo kuvannut kaikki haluamani kohteet, sää oli tihkusateinen - tosin hyvin heikko sellainen - ja oikeaa jalkapohjaani särki aina astuessa, niin päätin ottaa tämän päivän rauhallisesti, lepopäivänä.

Luonne ei kuitenkaan anna helpolla periksi, sillä lomamatkalla paikallaanolo tuntuu tuskaiselta. Kun kerran matka on maksettu, tulee siitä saada kaikki irti näkemällä paljon erilaista; istuskella voi sitten kotona, se on paljon mukavampikin paikka siihen.

Tänään pyrin kävelemään sellaisia katuja, joilla en vielä ollut liikkunut. Ensin matka vei minut taas Slovakian Kansallisteatterin Uudelle rakennukselle.

Kansallisteatterin Uuden rakennuksen ja Apollo-sillan pohjoispäähän on noussut hiljaittain paljon muitakin uusia, komeita rakennuksia, mutta vielä on vähän vanhaakin purkamatta.

Kansallisteatterin edessä M.R. -aukiolla oli erilaisia vesiruiskautuksia esittävä suihkulähde.

Sitten sade vähän tiheni, ja menin suojaan viereiseen upouuteen Eurovea-kauppakeskukseen.

Kauppakeskuksen Cafe'n'more -kahvilassa piristäydyin espressolla.

Hetken päästä löysin pienen puiston Kauppakorkeakoulun vierestä, ja istuskelinpa siinä penkillä hetken.

Pitääkseni oikeasti taukoa päätin hakea hotellilta kirjani. Matkalla huomasin tällaisen, luultavasti pyöräilijöille tarkoitetun, telefoonisen kommunikaatioaseman, hieman puutteelisesti varustellun tosin.

Kirjan noudettuani ja Voltaren-kipugeeliä oikeaan jalkapohjaani hierottuani laahustin läheiselle ravintolatiheälle alueelle. Miettiessäni, mihinkä päin siellä menisin, sain mainos-flyerin Valhalla-pubista - ja päätös oli tehty. Tarjoushinnat olivat sen verran houkuttelevia, että myös söin siellä. Kuvassa olevat ruoka-annokset olivat peräti 3,50 euroa, ja maittavia. Olut oli sitten 1,20 euroa päälle.

Yleisesti sanoisin, että Bratislavan ravintoloiden hintataso on kallis, varsinkin verratuna viime vuonna käymiini Varsovaan ja erityisesti Berliiniin. Täällä pihvi ilman lisukkeita on 20-26 euroa, ja tuplaespresso kolme euroa tai ylikin.

Löysinpä vahongossa vielä yhden Neuvostomuistomerkin. Tämä oli SNP-kadun viereisessä puistossa. (SNP = Slovakian kansannousu, jonka Slovakian vastarintaliike järjesti saksalaismielistä Josef Tison hallintoa vastaan 29.8.-29.10.1944. Saksalaisjoukot tukahduttivat kapinan.)

KORJAUS 11.8.2012: Tämä ei ole neuvostomuistomerkki, vaan Slovakian kansannousun 1944 ja fasismin uhrien muistomerkki. Nöyrimmät anteeksipyynnöt kaikille slovakeille! (Huomasin asian oikean laidan tänään Google Earthistä.)

Lopuksi vielä kuva hotellihuoneestani:

Sekä näkymä hotellihuoneestani ulos. Ei kummoinen, mutta mieluummin tämä kuin toisella puolella käytävää isolle, vilkkaalle kadulle päin.

Kuvassa on kaksi kapuamiskohdettani, vasemmalla Slavin-muistomerkki, ja oikealla Kamzikin tv-torni.

Tämä olikin sitten viimeinen päivä Bratislavassa. Huomenna 10.30 starttaa siirtyminen Wieniin. Dovidenia, Bratislava - Willkommen, Wien!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.