tiistai 16. kesäkuuta 2009

Historiallisen sotilasleirin taisteluesitys Suomenlinnassa 2009

Suomenlinnassa oli 13.-14.6.2009 sotilashistoriallisten yhdistysten sotilasleiri, joka kuvasi 1700-luvun sotilaselämää. Leiri järjesti lauantaina 13.6. taisteluesityksen, jossa venäläiset hyökkäsivät ruotsalaiseen sotilasleiriin.

Tuohon aikaanhan ruotsalaisilla oli vielä armeija; nythän ns. armeijassa on sen verran sotilaita, että kuninkaan pukeutuessa minkä tahansa aselajin univormuunsa on hänellä seuraa saman aselajin joukoista. Suomessa on onneksi yhä oma asevelvollisuuteen perustuva armeija, vaikka kaiken maailman tanjakarpelat, totaalikieltäytyjäanarkistivegaanifeministinarsistit ja muut hörhöt muuta toivoisivatkin. Armeijahan täällä aina tulee olemaan - pitäkäämme vain huolta, että se on edelleen suomalainen!

Olin kamerani kanssa seuraamassa näytöstä kauniissa säässä. Yleisöä tapahtumassa ei kauhean paljoa ollut, sillä samanaikaiset sambakarnevaalit vetivät katsojamassat Helsingin keskustaan.

Esityksessä oli mm:

Asemiin menoa


Taisteluun valmistautumista


Muskettitulta


Neuvotteluja


Tykkitulta


Voitonmarssi


Lisää kuvia tapahtumasta löytyy kotisivultani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.