lauantai 28. kesäkuuta 2014

Praha 2014, 5. päivä

Päivän aluksi kiipesin ylös kukkulalle, ja kävin Loreton luostarissa. Yritin sinne jo muutama päivä sitten, mutta paikka meni juuri kiinni.

Yksi Loreton luostarin nähtävyyksistä on sen aarrekammio. Aarrekammion katto oli hieno - ja toki aarteetkin.

Sitten olikin risteilyn vuoro, Uuden kaupungin rajoilta Trojaan. Matkalla tuli otettu muutama kuva.

 

Päivä oli lämmin, parhaimmillaan kait 26 astetta varjossa - mukava risteilykeli siis - mutta aurinko paistui oudon utuisen kalvon takaa. Vasta jossain klo 17 aikaan taivas selkeni.

Matkan varrella näkyi myös uudempaa arkkitehtuuria.

Trojan linna oli näyttävä puutarhoineen.

Edellisessä kuvassa näkyvien linnan portaiden keskeltä löytyi tällainen näkymä. Pari kaveria oli jäänyt kivien alle, ja ilmeet olivat tuskaiset.

Linnalla oli pieni geometrinen puisto.

Trojan linnan vieressä on Prahan eläintarha. Aikaisemmilla reissuilla en ollut käynyt edes näin lähellä, vaikka linnalla olenkin aiemminkin käynyt.

Linnalta kävelin Messualueelle Stromovkan puiston kautta. Sielläkin kiipesin kukkulalle, josta näkyi vähän karumpaakin Prahaa. Sosilistinen realismi, ja niin pois päin.

Messualueen Stromovkan puiston puoleinen sisäänkäynti oli melkoisen unohtuneen oloinen, mutta messualueen muut rakennukset olivat hyvässä kunnossa ja kauniitakin.

Messualueella oli Krizikin suihkulähteellä menossa konsertti, ja lähde ruiskautteli vesiä musiikin tahtiin.

Kuumassa päivässä kävely vaatii välitankkauksia. Kohteet voivat olla melkoisen persoonallisia. Kioskinpitäjä taustalla ruskeana kuin papu.

Päivän päätteeksi vielä yksi kapuaminen valokuvien takia. Vrtban puutarhasta oli hyvät näkymät, mutta ne olivat pääsymaksun takana.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.