torstai 26. kesäkuuta 2014

Praha 2014, 3. päivä

Hotellini on hyvä, erinomaisella paikalla - kilometri niin Vanhankaupungin aukiolle, Prahan linnalle kuin Petrinin mäelle - ja päättyvän kadun päässä se on myös hiljainen.

Yliopistot ovat mukavia - niistä löytyy vessa matkailijalle, kuten tässä oikeustieteellisen rakennuksessa. Aah, mikä ihana helpotus :)

Tänään ylitin ensimmäisen kerran joen, ja menin juutalaiskaupunginosaan ja Vanhaankaupunkiin. Raatihuoneen tornista sai hyvän kuvan Vanhankaupungin aukiolle.

Juutalaiskaupunginosassa valo tuli pääsääntöisesti väärästä suunnasta, joten sieltä ainoana esimerkkinä olkoon Klausovan synagoga.

Piti myös virkistää vanhoja muistoja käymällä kunnantalon terassilla. Siellä join ensimmäisen oluen ensimatkallani Prhahaan 1998.

Tsekkiläinen olut on hyvää, ja nykyään maistuu myös Pilsner Urquel, jota vuosia sitten vielä inhosin.

Paras koskaan käymäni olutpaikka on kuitenkin ehdottomasti Vytopna. Siellä oluet tuo pöytään 400 metriä pitkä pienoisrautatieverkosto. Olutta ja junia - mitä enempää mies voisi tarvita?!?

Välillävähän synkempiä tunnelmia, eli Petckuvin palatsi, joka on nykyään Teollisuus- ja kauppaministeriö, mutta saksalaismiehityksen aikana rakennus oli Gestapon paikallinen päämaja.

Päärautatieaseman vanhan osan sisäänkäyntihalli on kaunis.

Joen toiselta puolelta piti toki palata takaisin omalle puolelle. Kuvassa Kaarlen sillan Vanhankaupungin siltatorni.

USA - Saksa - ottelua seuraamassa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.