tiistai 24. kesäkuuta 2014

Praha 2014, 1. päivä

Finnairin lento lähti aikataulussa 9.35, mutta oli perillä reilusti etuajassa; 10.30, kun aikataulutettu aika olisi ollut 10.50. Kuskilla taisi olla raskas kaasujalka - mutta todennäköisemmin lentäjää suosi myötätuuli.

Lentokentältä pääsi hotellille helposti ja edullisesti ensin bussilla ja sitten ratikalla. Lopuksi vielä pieni ponnistus, noin 400 metriä kävelyä mukulakivillä laukkua kantaen.

Hotellihuoneesta on mukavat näkymät länteen. Tosin nähdäkseen jotain muuta kuin taivasta tulee seistä, sillä ikkunan alareuna on jossain puolessatoistametrissä. Huoneeni ikkunaa vastapäätä on Lichtensteinin palatsi, ja vasemmallä näkyy Kaarlensillan Vanhankaupungin siltatorni.

Kaarlensita, sen Vanhankaupungin siltatorni sekä siitä oikealle säveltäjä Bedrichi Smetanan museo. Etualalla keltaisia pingviinejä... Muovisia, onneksi.

Lentokoneen, bussin ja ratikan jälkeen piti kokeilla vielä yhtä kulkuneuvoa, ja nousta funikulaarilla - eli kiskoköysiradalla - Petrinin mäelle. Takimmaisilta seisomapaikoilta saa parhaat kuvat.

Petrinin mäellä on paikallinen mini-Eiffel, Petrinin näkötorni. Prahalaiset ihastuivat aitoon Eiffelin torniin niin paljon, että rakensivat 60-metrisen pienoisversion juhlavuoden 1891 näyttelyyn. Näköalatasanne on 53 metrissä, jonne nousin hissillä, mutta kävelin sitten 299 askelmaa alas.

Tällä puolella jokea Mala Strana eli pieni puoli, toisella puolella Vanhakaupunki. Vasemmalla Manesinsilta, oikella Kaarlensilta.

Prahaa vähän laajemmaltikin Petrinin tornista nähtynä.

Strahovin luostarilla on oma panimo, sekä useita vierekkäisiä ravintoloita. Nälkä oli jo melkoinen, ja maukas pihvi upposi masuun epäkohteliaan nopeasti.

Pihvin painikkeena oli panimon maukasta IPA-olutta.

Kävellessä huomasin näinkin mahtipontisen ylikulkurakennelman hylätyllä raitiovaunuasemalla.

Aikainen herätys ja Petrinin mäen koluaminen vei miehestä mehut, joten päivän kuvasaalis jäi aika laihaksi. Huomiseksi on luvassa sadepäivä, jonka ajattelin hyödyntää tutustumalla pariin teknillisaiheiseen museoon. Toivottavasti niissä saa kuvata!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.