torstai 20. elokuuta 2009

Onko nykydemokratia = plutokratia?

Kansanvaltaa ei enää ole, vaan asioista päättävät raharikkaat. Vihdoin meillä Suomessakin ovat silmät auenneet vaalirahoituskohun myötä. Suomalaiset elävät niin mielellään valheessa:
"korruptiovapaa maa", "puhdas suomalainen ruoka", "tietoyhteiskunta" jne.



Vaaleissa tulevat valituksi ne, jotka saavat näkyvyyttä. Sillä ei ole väliä, mitä asiaa edustaa tai mitä aatetta ajaa, vaan tärkeintä on kasvojen mahdollisimman suuri esiintyminen medioissa. Media-aikaa saa rahalla, ja rahaa saa heiltä, joilla sitä on paljon.

Kansanedustajillekin elämä on vaivatonta, kun alamaisille täytyy näyttäytyä vain hetken aina vaalien alla. Samooin heidän työnsäkin on helppoa, kun itse ei tarvitse päättää mitään, koska heidän mielipiteensä on jo ostettu. Muutaman kauden jälkeen tiedossa on täysi kansanedustajan eläke, jonka jälkeen voikin mennä "yhteiskuntasuhteista vastaavaksi johtajaksi" jonnekin mukavaan toimistotalon yläkerroksen kulmahuoneeseen.

Samalla rikkaat sen kun rikastuvat. Ostetut poliitikot auttavat lisärikkauksien haalimisessa poistamalla esimerkiksi omaisuusveron. Tuloveroon verrattuna pääomavero on piensijoittajille ja -yrittäjille melko kannattamatonta, mutta suursijoittajille naurettavan pientä. Seuraavaksi varmaankin plutokraatit onnistuvat poistamaan itseltään perintöveron; 5 miljoonalle rahvaalle se toki jätetään, etteivät nämä unohtaisi asemaansa.

Parhaita esimerkkejä kansakuntamme tilasta ovat suuromistajat, joiden ei tarvitse maksaa veroja, koska heidän sivutoiminen maanviljelyksensä on niin kannattamatonta satojen tuhansien eurojen tukiaisista huolimatta...

Oikeuslaitoskin toimii enää rahan voimalla. Työtä tekevillä ei ole varaa mennä oikeuteen; tänä päivänä oikeudenkäyntikulut ovat suurempia kuin oikeusteitse saadut korvaukset.

Oma vastaukseni otsikon kysymykseen on KYLLÄ!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.