sunnuntai 30. elokuuta 2009

Höyryjuna

Viime viikon lauantaina höyryveturi Ukko-Pekka eli raskas pikajunaveturi Hr1, numero 1009 ja vuodelta 1948, vei junan Rautatieasemalta Oulunkylän asemalle ja takaisin.

Kun juna saapui ensi kertaa Rautatieasemalle, ei kukaan tuntunut tietävän, mille laiturille juna tulisi. VR:n edustaja, jolta asiasta kysyi, epäile sen tulevan jollekin lyhyelle laiturille, ja sinne sitten suuntasin. Minuuttia ennen junan saapumista tuli kuulutus, että juna tulee laiturille 9, joka on taasen yksi pitkistä laitureista. Juoksin, mutten ehtinyt kuvaamaan laituriin tuloa; juna kun jäi katetun alueen ulkopuolelle.


Laiturissa sain sitten muutaman kuvan otettua.


Seuraavaksi siirryin Eläintarhan huviloiden kohdalla olevalle ylikulkusillalle. Juna ei ollut parhaimmillaan, sillä se PAKITTI Oulunkylään. Komeat savut se kyllä sai aikaan lähtiessään.


Junan tarkempaa reittiä ei oltu tiedotettu, ja siksipä epäonnistuin paluumatkan kuvaamisessa Pasilan aseman kohdalla. Olin hyvällä paikalla kallion päälle kiivenneenä aseman eteläpuolella, mutta juna pahus ohittikin koko aseman sen länsipuolella olevien raiteiden kautta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.