tiistai 28. heinäkuuta 2015

Berliini 2015, 1. päivä

 

Tänään on olo välillä ollut kuin yllä olevalla karhulla. Kun herää jo 03.40, ja matkalla sattuu pieniä häiriöitä, niin olo ei ole aina täydellinen :)

Kaksi metrolinjaa on remontissa, ja niinpä en päässytkään lentokentältä ennakko-ohjeiden mukaisesti hotellille yhdellä bussilla ja yhdellä metrolla, vaan piti siinä matkalla keksiä vaihto toiseen metroon.

Helpotusta elämään toi se, että huone oli valmiina, ja sain tavarat sinne. Sitten lähdinkin etsimään prepaid-data-simmiä iPadiini. Ensimmäisessä myymälässä oli töykeä palvelu, ja kaiken huipuksi tietojärjestälmät kaatuneet, joten kiitos ja hei hei vaan. Ketjun toisen myymälä löytyi onneksi uudesta kauppakeskuksesta n. 200 metrin päästä, ja siellä saikin sitten erinomaista palvelua.

Berlin Mall on vuoden 2014 syksyllä avattu iso ja komea kauppakeskus. En siihen kuitenkaan tämän enempää uhrannut aikaa.

Tuplaespresso auttaa, kun kone pitää saada pysymään käynnissä.

Sitten alkoi sataa, mikä merkitsi taas suunnitelmiin pikamuutosta. Meninkin sitten jo tänään Saksan historialliseen museoon, jossa en koskaan aiemmin ollutkaan käynyt. Siellä kierrettyäni menin taasen tuttuun paikkaan, eli museon kahvilaan. Bratwursti hapankaalin ja perunamuusin jälkeen upposi vauhdilla nälästä kurnivaan masuun!

Museosaaren museoihin en vielä tälläkään matkallani - 6. kertani Berliinissä - tutustu tämän lähemmin.

Taas puhkesi sade, jolta suojauduin Rathausbrücken alle. Yllättävän paljon risteilyillä näkyi olevan ihmisiä kun sään ottaa huomioon.

Vaikka Marx-Engels-Forum on kutistunut metrolinja 5:n rakennustöistä johtuen, ja partaniekat ovat siirretty puiston reunaan, riitti heillä faneja.

Päivän toinen museovierailunin oli kyynelten palatsi, joka kertoon entisestä rajanylityspaikasta Friedrichstrassen asemalla, jossa itä-saksalaiset ja heidän läntiset vieraansa jättivät hyvästit.

Kävin katsomassa myös mitä kuuluu Euroopassa murhattujen romanien muistomerkille. Vuonna 2005 paikalla oli kyltti, että tähän muistomerkki rakennetaan. 2008 näytti siltä, että rakennustyöt ovat ehkä alkamassa, ja 2011 jotain oli jo tehtykin; alue oli aidattu. Nyt muistomerkki oli valmis. Majdanekin keskitysleirin muistopaikassa kävin syksyllä 2011.

T4:n eli eutanasiauhrien muistoksi on pystytetty yllä oleva uusia muistomerkki. Aikaisemmin paikalla ollut kaasumurhabussin muistomerkki oli taasen kadonnut.

Potsdamer Platzilla on paitsi metro- ja paikallisjunien asemat, myös varsinainen rautatiesema, joka näytti iltakuudelta hyvin hiljaiselta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.