sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Suomi-kuvaa

Energisen ja leveähymyisen ulkoministerimme asettama työryhmä - johtajanaan Suomen Kuningas - pohtii tälläkin hetkellä otsa rypyssä Suomen imagoa. Melko varma veikkaus on, että useiden komiteamietintöjen ja pitkien raporttien ydinajatus kiteytyy lyhyesti: Suomessa on niinku tota metsää ja puhdasta luontoa, ja sit meil on niinku tota huipputekniikkaa kute niinku kännykät ja tota, no, kännykät. Ja kaikki on meille niinku tota kateellisia siksi. Niinku tota.

Kännykkä- ja internetliittymien tiheydessä jäimme jalkoihin jo 10 vuotta sitten, mutta luontoa onneksi riittää edelleenkin.

Metsäähän meillä on ympärillämme joka puolella - paitsi niillä muutamalla oudolla oliolla, jotka asuvat Helsingin keskustassa mukulakivien ja kerrostalojen - YÖK! - keskellä.


Jos katse kantaa puiden yli tai ohi, niin todennäköisesti näkyviin tulee vesistöä.


Perinnemaisemat taasen alkavat olla katoamassa ilman voimakkaita suojelutoimenpiteitä. Sääli, sillä olisi hyvä olla olemassa muitakin vivahteita maankäytössä kuin vain metsä, avohakkuu, sorakuoppa tai taajama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.