torstai 9. heinäkuuta 2009

Säästäminen

Näinä ylenpalttisen materialismin ja ahneuden aikana unohtuu ostoksia tehdessä usein yksi perusperiaate: ensin säästetään, sitten ostetaan. Poikkeuksana ovat vain kodin ja auton hankinnat; turhakkeet kuten veneet, moottoripyörät saatika alempihintaiset lelut ostetaan, kun rahaa on käytettävissä.

Ennen pankkien palvelumaksuja ja konttoriverkoston alasajoa lapsia pystyi kannustamaan säästämiseen säästölippailla, "säästöpossuilla". Oheisessa kuvassa kolme itselläni vielä jäljellä olevaa lipasta: minipankkiautomaatti, joka aukesi leikkipankkikortilla; Kiekkoreippaan asuinen lintu (varis?); sekä vanha Roope Ankka, joka on isoveljeni perua. Oma Roopeni oli värillinen, ja sen keppi sekä kakkulat irtoavia = katoavia.


PS. Kiekkoreipas oli Lahden ylpeys jääkiekon saralla. Joukkue pelasi SM-liigassa 1976-1985, eikä koskaan voittanut mestaruutta. Kiekkoreippaasta tuli Hockey Reipas 1989 - junioritoiminta jatkui ja jatkuu yhä Kiekkoreippaan merkeissä - joka kaatui konkurssissa 1992. Jatkajana sen jälkeen Reipas Lahti, joka nykyään on nimeltään Pelicans. Mestaruuksia edelleen nolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.