maanantai 13. joulukuuta 2010

Kuvaaja toimii espressolla

Meikäläinen tarvitsee pari tuplaespressoa päivässä optimaaliseen olotilaan, ja pidempi puutetila aiheuttaa lievää päänsärkyä. Lyhemmillä kuvauskeikoilla espressot voi nauttia kotona ennen ja jälkeen, mutta entäpä pidemmillä? Jossain paikoissa on automaatteja, joista saa juomia peruskahvista erilaisiin erikoiskahveihin - taitaa saada joistain jopa keittoja - mutta makunautinto jää kyllä melko vaisuksi.

Hankin itselleni omatoimisen ratkaisun, Handpresso Wild DomePodin. Paikan päällä ei tarvitse tuon laitteen lisäksi kuin kuumaa vettä, ja espressoa syntyy.

Pumppu sekä pesä avattuina.

Hanpressossa on käsipumppu, jolla saadaan aikaan 16 barin paine; tosin paine ei pysy tasaisena espressoa tehdessä, vaan vähenee tietenkin veden mennessä paineella jauheen läpi ja painesäiliön samalla tyhjentyessä.

Vesi, n. 50 ml, pesässä, ja päällä espressojauhe suodattimessaan.

Valmiina juoman tekoon.

Handpressoa ei kannata pitää näin kaukana kupista, sillä kolmireikäinen suutin levittää juoman leveälle.

Crema on ohut, eikä säily kauaa; tästö jo kadonnut.

Handpressolla tehty juoma on paremman makuista kuin automaattien tekemä, ja lähes yhtä hyvää kuin kotoisella kahvakoneella tehty. Pitkät työpäivät ovat pelastettuja :)

Handpresson saa myös E.S.E-jauhoannosnappeja käyttävänä versiona, mutta mielestäni nappien käyttö pilaa tunnelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.