maanantai 4. tammikuuta 2010

Päätepysäkki


Yksi InterCity-junasta karanneista vaunuista meni toimistorakennuksen seinän läpi.

Tänä aamuna noin kello 8.30 neljä InterCity 71 -junan vaunua törmäsivät Helsingin rautatieasemalla olevan toimistotalon seinään. Kukaan ei onneksi loukkaantunut onnettomuudessa.

Asemalle tulossa ollut juna pysähtyi muutama sata metriä ennen perilletuloa Linnunlaulun huviloiden kohdalle tutkimaan jarruvikaa. Junan pysähdyttyä neljä vaunua pääsi tuntemattomasta syystä irti junasta, ja vierivät loivaa alamäkeä asemalle asti.

Automaattinen jarrujärjestelmä, jonka pitäisi toimia vaunun irrotessa, ei aktivoitunut. Syytä tähän ei vielä tiedetä.

Vaunut törmäsivät asemalla olevan toimistorakennuksen seinään noin 20-30 kilometrin tuntinopeudella. Yksi kaksikerroksinen InterCity-vaunu painaa noin 70 tonnia.

Vaunuissa oli kolme junahenkilökuntaan kuuluvaa henkilöä, jotka suojautuivat viimeiseen vaunuun. Yksi heistä loukkaantui lievästi.

Asemalaituri tyhjennettiin ripeästi ennen vaunujen tuloa, ja vaikka toimistorakennuksen henkilöstöä ei ehditty varoittaa, vältyttiin lisähenkilövahingoilta.


Uteliaita kerääntyi ihmettelemään onnettomuutta.

Onnettomuus vaikuttaa sekä lähi- että kaukojunaliikenteeseen. Monia vuoroja on peruttu, ja ajettavilla vuoroilla on odotettavissa myöhästymisiä.


Onnettomuus aiheutti ruuhkaa ratapihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit tarkastetaan ennen julkaisua, ja vain omalla nimellä kirjoitetut asialliset ja positiiviset kommentit julkaistaan.